ForHair.se

Veckorevyn, nr 15

Idag kom nya veckorevyn i brevlådan. Denna gången verkar dom ha lagt mycket vikt på "size-zero" idealet. Dom antyder att size-zero idealt är fel. Att man ska kunna va nöjd med sin kropp hur man än ser ut och det är klart man ska. Men under hela artikeln känns det som att dom klankar ner på människor som är smala.
Visst kan jag hålla med om att det är fel att få unga tjejer att sträva efter att va smala som pinnar, man ska va nöjd med vem man är. Oavsett hur smal/tjock man är. Flera gånger i artikeln poängterar dom ut att det är ohälsosamt att svälta sig och bli så överdrivet smal. Men hur hälsosamt är det att va tjock?
Att mobba folk som är tjocka har i alla tider varit "förbjudet". Men när blev det tillåtet att klanka ner på folk som är smala? Jag tycker att det är lika fel. Det finns människor som är genetiskt smala och gör allt för att gå upp i vikt. Hur bra mår dom av att läsa flera sidor i Sveriges  populäraste tjejtidning att det är fel? Veckorevyn påstår att dom vill att alla ska må bra med hur dom ser ut. Dettta kanske inte hjälper. Ni påminner alla som är runda om att många tycker att det är fel samtidigt som ni antyder att det är fel att va smal? Vi tonårstjejer tror på det mesta vi läser. Artikeln kanske får motsatt effekt? Vi duger inte hur vi än ser ut. Dubbla budskap, modeindustrin gillar inte tjocka och tycker att det är fult, "vanligt" folk tycker att det är fult eller tillochmed hemskt ut med magra människor. Det är klart att alla gillar olika saker, men ni tycker inte att det är lite onödigt att verkligen peka ut det för hela Sverige?
Tänk till!


Kommentarer
Postat av: Siri

bra sagt,det har du alldeles rätt i (:

2009-07-07 @ 13:24:35
URL: http://tyypgiraff.blogg.se/
Postat av: siri

sv: japp, den är super bra (:

2009-07-08 @ 12:15:48
URL: http://tyypgiraff.blogg.se/
Postat av: Siri

sv: nej men jag brukar köpa den lite då&då. fast jag funderar på att börja premunera (:

2009-07-08 @ 16:26:30
URL: http://tyypgiraff.blogg.se/
Postat av: Emelie <3

sv: de finns på skopunkten ;D

taackar :D

2009-07-08 @ 17:59:17
URL: http://emelienilssons.blogg.se/
Postat av: rebeca

jo klänningen kom från gina :)

hur står det till idag? :]

2009-07-08 @ 19:56:51
URL: http://rebecanerman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0